ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Više od 120 hiljada gostiju prvog dana prvog dana Sabora trubača u Guči Organizacija Skymusic-a Guči povratila stari sjaj!

Lokacija Guča

Datum objavljivanja 11. August, 2023

Skymusic, u saradnji sa opštinom Lučani u organizaciji 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči, podigao je nivo Sabora do neslućenih razmera! Samo tokom prvog saborskog dana, po zvaničnoj proceni MUP-a, više od 120 hiljada ljudi posetilo je Guču!

Nezapamćeno interesovanje za Sabor privuklo je ogoman broj gostiju, naročito iz inostranstva, koji su u nikad većem broju pristigli iz svih krajeva sveta – čak iz Kine i Argentine! Smeštajni kapaciteti u Guči odavno su popunjeni, a mesta nema ni u Ivanjici, Požegi, Arilju i Čačku – najbliži raspoloživi smeštaj nalazi se čak u Gornjem Milanovcu, a iz Opštine Lučani i TO Dragačevo kažu da je ovogodišnji Sabor premašio sve rekorde.

Nepregledne kolone automobila od juče ujutru slivaju se ka ovoj varošici, a ulice su bukvalno preplavljene gostima, kao i ugostiteljski objekti, gde se traži mesto više. Atmosfera je od ranih jutarnjih časova pa sve do kasno u noć uzavrela - varošica ne spava, na svakom koraku su trubači, igra se i peva, i tako će nastaviti sve do zvaničnog zatvaranja Sabora.

Stadion je sinoć bio prepun, a sad već prepoznatljiva spektakularna audio-vizuelna produkcija Skymusic-a upotpunila je fantastične nastupe majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, ovogodišnjih finalista, kao i nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, koji su samo nastavak dva fenomenalna koncerta Ace Pejovića i Aleksandre Prijović u Predsaborskim danima, sa zabeleženom rekordnom posetom od nekoliko desetina hiljada posetilaca. 

Sinoćnji prenos na prvom programu RTS zabeležio je rekordnu gledanost i vratio Sabor trubača u Guči među pet najgledanijih programa u Srbiji.

Večeras se nastavlja fešta, a na Glavnoj pozornici na stadionu najavljeni su nastupi prošlogodišnjeg Sabora, koncerti majstora trube Dejana Lazarevića sa gostima, Saše Krstića sa svojim orkestrom, a program će zatvoriti DJ koji će nastupiti sa trubačkim orkestrom Bojana Ristića.


Slične vesti Saznajte više_